امین حسین رحیمی در اولین نشست خبری خود با رسانههای گروهی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا که در خصوص عملکرد دیوان محاسبات در خصوص آلودگی تهران، میزان خسارات اقتصادی و سهم دستگاههای اجرایی پرسید، پاسخ داد: دیوان محاسبات کشور چند سالی است که به حسابرسی زیست محیطی میپردازد. این حسابرسی به دلیل سر و کار داشتن با جان انسانها بسیار مهم است.
وی گفت: گزارشهای مختلفی در خصوص موارد مختلف تهیه کردهایم که مهمترین آنها گزارش آلودگی هوای تهران بود که به تازگی به مجلس و سایر مراجع ارسال شد. بیش از 90 درصد آلودگی هوای تهران ناشی از خودروها و موتور سیکلتها و حدود 10 درصد آن مربوط به کارخانجات و مصارف خانگی است.
وی با اشاره به راهکارهای دیوان محاسبات برای کاهش سهم خودروها و موتورسیکلتها گفت: باید هم سوخت خودروها استاندارد شود و هم تولیدات کارخانجات موتورسیکلتسازی و خودروسازی استاندارد شود.
وی با اشاره به نقص دستگاههای اجرایی در افزایش آلودگی هوای تهران گفت: دولت با مصوبات خود و قوانین زیست محیطی مکلف به اجرای قوانین است. شرکت نفت باید تولید سوخت در پالایشگاههای کشور را استاندارد میکرد ولی فقط پالایشگاه تهران و اراک استاندارد شدند و بقیه پالایشگاهها به حال خود رها شد.
وی افزود: متاسفانه دولت قبل در برخورد با پالایشگاهها درست عمل نکرد. متولی اصلی محیط زیست، سازمان حفاظت از محیط زیست است اما متاسفانه این سازمان هیچ آمار و اطلاعاتی از حوزه کاری خود طی سالهای 90 و 91 در اختیار نداشته است که به دیوان محاسبات ارائه کند. از اینرو دیوان محسابات کشور علیه مسئولان وقت این سازمان اقامه دعوی کرده و تشکیل پرونده داده است.
رئیس کل سازمان دیوان محاسبات کشور افزود: به دلیل تکلیفی بودن نرخ فروش سوخت، پالایشگاهها هیچ انگیزهای برای اصلاح فرایندهای تولید سوخت از خود نشان نمیدهند؛ به همین دلیل بین پالایشگاهها با بهترین سوخت و پالایشگاهها با بدترین سوخت هیچ فرقی وجود ندارد؛ به همین دلیل بنده به رئیس جمهور نامه نوشتم و این مساله را به ایشان گوشزد کردم.
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۲
نظرات شما عزیزان: